Strandbynäs Gård samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

Öppen förskola

Den Öppna förskolan har startat och vi har haft två tillfällen hittills. Sara

Den öppna förskolan har startat med två tillfällen hittills. Nästa tillfälle blir onsdagen den 23 mars kl 14.00 och därefter genomförs verksamheten varannan onsdag några månader framåt.

Förskolan leds av Sara Qvarnström och det blir mysiga lekar, skojiga upptåg samt en sång- och musikstund för barnen.

Bytesmarknad med Familjesöndag

Vi planerar att starta en form av bytesmarknad med satsning på barnkläder, leksaker och sportartiklar. Många av de här artiklarna blir ofta liggande tills det

Vi kommer att starta en bytesmarknad med satsning på barnkläder, leksaker, sportartiklar och kanske även böcker. Många av de här artiklarna blir ofta liggande tills det mesta slängs. Vi vill motverka både miljöförlusten och det ekonomiska slöseriet.

Åsa Gunvén kommer att leda bytesmarknaden och hon har fyra volontärer som stöd. Åsa har fått starthjälp med överblivna kläder och andra artiklar från hållbarhetsmarknaden på Lustträdgårdens förskola, Åh.

Ni som kommer på besök, ta gärna med och lämna in egna artiklar som ni kan avvara. Kläderna och sakerna läggs in i ett uppvärmt förråd och säljs sedan till ett lågt pris.

Bytesmarknaden startar söndagen den 10 april kl 14.00 och pågår sedan varje söndag under våren. Marknaden kombineras och utvecklas till en familjesöndag med korv och bröd, kaffe samt kaka till försäljning. I övrigt blir det ansiktsmålning, glada upptåg samt lek på Strandbynäs lekplats.

”Snacksaligas café”, med kaffe, macka och ett trevligt föredrag

Höstens succé upprepas vid ett tillfälle under våren, söndagen den 10 april, kl 17.00. Föreläsare blir Peter Zachau som kommer att berätta intressanta historier om sin släkt, ”Familjen Zachau på Åh/Raneberg”. Peters farfar ledde bland annat tändsticksfabriken i Uddevalla under tidigt 1900-tal, och hans farmor var en föregångare i kampen om kvinnlig rösträtt. Missa inte detta intressanta föredrag, boka in tiden i kalendern.

Anmälan sker till Bertil Eriksson, via mejl: bereri0206@gmail.com eller sms, 0705–781480

Inträdet till caféet kostar 50 kr per person och då ingår kaffe, macka samt föredrag. Betala på plats med swish eller kontant.

Årsmöte

Årsmötet kommer att genomföras lördagen den 23 april kl 10.00 på Strandbynäs. Boka in det datumet. Vi behöver fler som vill jobba aktivt i föreningen.

Växtmarknad

Söndagen den 8 maj kl 14.00 arrangeras en växtmarknad på Strandbynäs. Ta med er trädgårdsväxter som ni kan avvara och låt andra ta del av dem för endast 20 kr per såld växt.

Växtmarknaden kombineras med bytesmarknad och familjesöndag (se ovan) samma tid. Kaffe och kaka finns till försäljning. Ni som tänker ta med er växter, kontakta gärna Olan Jakobsson innan den 8 maj, via mejl: olan1943@gmail.com eller sms, 0706–372780

Kurs i HLR, hjärtstartare, första hjälpen mm under ledning av Civilförsvarsförbundet

Torsdagen den 19 maj, kl 18.00 arrangerar Strandbynäs tillsammans med Civilförsvarsförbundet en kurs i HLR, hjärtstartare, första hjälpen med mera.

Föreläsare blir Hans Granquist som inleder första timmen med att informera om ”Vår trygghet/Samhällets sårbarhet” enligt MSB:s anvisningar.

Anmälan sker till Bertil Eriksson, via mejl: bereri0206@gmail.com eller sms, 0705–781480. Antalet platser är begränsat och det är ”först till kvarn” som gäller.

Själva kursen är kostnadsfri men fika finns till försäljning. Använd swish eller kontanter.

Tipspromenad för vuxna och barn tillsammans med Groheds IF, Kristi Himmelfärdsdag, torsdagen den 25 maj, kl 10.00 (start mellan 10.00-11.30)

Strandbynäs Gårds Intresseförening och Groheds IF bjuder in till tipspromenad på Kristi Himmelfärdsdag, torsdagen den 26 maj, med start mellan kl 10.00-11.30. Kaffe med tilltugg finns till försäljning. Banan är barnvagnsvänlig och frågor finns för både vuxna och barn. Start vid Strandbynäshuset.

Midsommarfirande

På midsommarafton fredagen den 24 juni har vi äntligen traditionsenligt midsommarfirande på Strandbynäs.

Kl. 12:00 klär vi stången tillsammans, ta gärna med blommor.
Kl. 13:00 börjar dansen till glada toner av Bosse, Olle och Anna.

Efter dansen ca 13:45 så öppnar vi upp fiskdammen.

Som vanligt finns det lotteri, kaffe med fika och varm korv till försäljning mm. Ta med vänner och bekanta, egen filt och fika om så önskas.

Vi har parkeringshjälp(vakter) men har ni möjlighet att ta er hit utan bil så hjälper vi varandra med utrymme.

Varmt välkomna!