Antalet fullvaccinerade ökar i Sverige och nu erbjuds även 12-15-åringar att vaccinera sig. Den 29 september släpper Folkhälsomyndigheten och regeringen på de flesta restriktioner, men en allmän försiktighet bör ändå iakttas. Speciellt gäller detta de som ännu inte har tagit vaccin. Ännu finns det risker med smittspridningen och deltavarianten med flera nya varianter måste vi ta på allvar.

Vi i styrelsen för Strandbynäs Gårds Intresseförening har gjort en omstart efter sommaren efter en tid med ganska liten verksamhet.

Vi startade sensommaren/höstens program med en hellyckad allsångskväll den 8 augusti under ledning av Gunilla Svensson. Kvällen blev välbesökt med sång, glädje, gästartist, kaffe, kaka och lotterier.

Den 26 augusti arrangerades ett trevligt knytkalas med temat kräftor och räkor.

Den 19 september bjöds in till arbetsdag med korvgrillning efter några timmar slit. Det blev många utmärkt utförda arbetsinsatser som snickerier, städning av förråd samt trädgårdsarbete i första hand.

Höstens fortsatta program blir spännande. Den sedvanliga tipspromenaden tillsammans med Groheds IF kommer att genomföras den 17 oktober.

Onsdagen den 10 november startar en kurs i julbockstillverkning vid sammanlagt tre tillfällen under ledning av Olan Jacobsson. Antalet deltagare är begränsat, först till kvarn gäller.

Söndagen den 21 november startar vi det så kallade ”Snacksaligas café” som framöver kommer att bli en serie av träffar med fika och föredrag. Första träffen innehåller en favorit i repris, Jan Uddén föreläser om sina äventyr kring fåglar, ”Hänt i bygda”.

Tisdagen den 23 november genomför vi en kurs i kransbindning med Paula Wallgren som kursledare. Även här är antalet deltagare begränsat! Titta gärna under Program för mer information.

OBS! Ni som är medlemmar men ändå inte kan hitta Nyhetsbrevet, leta bland kampanjer, skräppost eller dylikt i mejlboxen och stjärnmarkera brevet.