Pandemin börjar avta när det gäller smittspridning och antalet vaccinerade ökar för varje dag i Sverige. Folkhälsomyndigheten har också släppt på en del restriktioner. Ännu finns det dock risker med smittspridningen och den nya deltavarianten måste vi ta på allvar.

Vi i styrelsen för Strandbynäs Gårds Intresseförening tänkte göra en omstart efter en tid med ganska liten verksamhet. Under sju veckor i vår har huset lånats ut till Lustträdgårdens förskola som i vanliga fall håller till på Åh. Den öppna förskolan har också haft verksamhet under påskhelgen samt ett årsmöte har arrangerats digitalt. I övrigt har vägen till Strandbynäs förbättrats samt att föreningens styrelse haft ett möte med Uddevalla kommun kring nästa års renoveringar av huset. Vi återkommer senare till vad det kommer att innebära för föreningen.

Vi startade sensommaren/höstens program med en hellyckad allsångskväll den 8 augusti under ledning av Gunilla Svensson. Kvällen blev välbesökt med sång, glädje, gästartist, kaffe, kaka och lotterier.

Den 26 augusti var det knytkalas med temat kräftor alternativt räkor. En hel del medlemmar hade hörsammat kallelsen och alla bidrog till den trevliga kvällen.

Arbetsdagen med korvgrillning är flyttad till söndagen den 19 september kl 10.00-12.30. Arbetet handlar i första hand om snickerier, städning av förråd samt vägarbete.

Den sedvanliga tipspromenaden tillsammans med Groheds IF kommer att genomföras den 17 oktober.

I november planerar vi för en kurs i kransbindning och julbockstillverkning under 3 tillfällen. Dessutom kommer en favorit i repris, Jan Uddén föreläser om sina äventyr kring djur och natur. Det kan bli ytterligare programpunkter under hösten. Håll utkik, vi informerar!

Titta gärna under Program för mer information.