Pandemin börjar avta när det gäller smittspridning och antalet vaccinerade ökar för varje dag i Sverige. Folkhälsomyndigheten har också släppt på en del restriktioner. Ännu finns det dock risker med smittspridningen och den nya deltavarianten måste vi ta på allvar.

Vi i styrelsen för Strandbynäs Gårds Intresseförening tänkte göra en omstart efter en tid med ganska liten verksamhet. Under sju veckor i vår har huset lånats ut till Lustträdgårdens förskola som i vanliga fall håller till på Åh. Den öppna förskolan har också haft verksamhet under påskhelgen samt ett årsmöte har arrangerats digitalt. I övrigt har vägen till Strandbynäs förbättrats samt att föreningens styrelse haft ett möte med Uddevalla kommun kring nästa års renoveringar av huset. Vi återkommer senare till vad det kommer att innebära för föreningen.

Vi förbereder för start av flera arrangemang till sensommaren/hösten och det första blir den sedvanliga allsången den 8 augusti under ledning av Gunilla Svensson. Därefter planerar vi för ett knytkalas den 26 augusti med temat kräftor alternativt räkor. Den sedvanliga tipspromenaden tillsammans med Groheds IF kommer att genomföras senare i höst, närmare bestämt den 17 oktober. Vi planerar som sagt för ytterligare aktiviteter med start i september, men det återkommer vi om i nästa nyhetsbrev som beräknas komma i mitten av augusti.

Titta gärna under Program för mer informmation.